Tilapia cytrynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z tilapii

    1 kg
  • cytryna

    2 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • koper świeży

    1 pęczek
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 opakowanie
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmrożone filety z tilapii osączam na durszlaku, układam w naczyniu żaroodpornym, polewam sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, posypuję przyprawą do ryb i solą ziołową. Na rybę układam całe gałązki koperku, na wierzch układam pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek. Piekarnik nagrzewam do 200°C i wstawiam do rybę na 25 min. Wyjmuję na talerze i dekorują cząstkami drugiej cytryny

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 22.03.2015 22:07
szybki i bardzo smaczny obiadek
Damiano 21.03.2015 07:04
super rybka
Bernadeta1 19.03.2015 17:58
pyszna rybka w takim wydaniu
adelajda 15.03.2015 13:49
Smaczna rybka
Ania84 15.03.2015 12:10
pyszna rybka
AgaS10 15.03.2015 10:07
Rybka zawsze pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat