tatar ze śledzia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    4 sztuki
  • por

    1/3 sztuki
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • wasabi

    1/2 łyżeczki
  • imbir starty

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sos rybny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe moczymyw zimnej wodzie pół dnia, osączamy i krpoimy w mała kostkę
Pora koimy na pół i potem w drobną kostkę
W misce łączym obydwa sosy, dodajemy wasabi, starty imbir i sok z cytryny. Dodajemy pora i śledzie, mieszamy odstawiamy na około 2-3 godziny (opcjonalnie można dosłodzić)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat