Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar jeleni z serem długodojrzewającym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 1
olej rzepakowy 1 łyżeczka
ser dojrzewający do posypania
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
polędwica 40 z jelenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar jeleni z serem długodojrzewającym

Kroki postępowania

1
Polędwicę z jelenia pozbawiamy wszelkich niedoskonałości i bardzo drobno siekamy (można z pomocą robota).
Krok 1 - Tatar jeleni z serem długodojrzewającym foto
2
Posypujemy solą. Dodajemy kucharka w płynie i olej rzepakowy. Mięso mieszamy (najlepiej rękami) i lekko je ubijamy.
Krok 2 - Tatar jeleni z serem długodojrzewającym foto
3
Przekładamy na talerz i formując spodek. W środku robimy wgłębienie Wbijamy żółtko i posypujemy kawałeczkami sera dojrzewającego.
Krok 3 - Tatar jeleni z serem długodojrzewającym foto
4
Posypujemy świeżym koperkiem. Smacznego.
Krok 4 - Tatar jeleni z serem długodojrzewającym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.08.2013 07:39
jeszcze nie miałam okazji spróbować
Katarzyna/kate1980 25.08.2013 19:48
apetycznie wygląda
lee-aa 25.08.2013 15:18
Widzę, że sezon na dziczyznę w pełni - super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak