Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartaletki francuskie z salsą z pomidora, fety i awokado

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
bazylia świeża 1 gałązka
oliwa 1 łyżeczka
feta 130 gram
ciasto francuskie 1 rolka

Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki francuskie z salsą z pomidora, fety i awokado

Ciasto francuskie odwinąć, pokroić na 6 płatów, boki zawinąć, ułożyć na blasze na papierze do pieczenia i widelcem gdzieniegdzie poprzyciskać końce, by ciasto nie odwinęło się w czasie pieczenia.

Warzywa i fetę pokroić w równą kostkę (z pomidorów wyczyścić miąższ), dodać posiekaną bazylię i ewentualnie oliwę.

Wyłożyć gotową salsę na tartaletki i wstawić całość do piekarnika. Piec w 210 stopniach 10-15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zChatyNaKoncuWsi 05.01.2014 01:13
Świetny pomysł na francuską wersję włoskiej bruschetty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak