Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta ze szpinakiem,pieczarkami i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 g
oliwa 1/4 szklanki
ząbki czosnku 3
szpinak 100 g
pieczarki 200 g
papryka 2 szt
cebula
bazylia
ser owczy 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze szpinakiem,pieczarkami i papryką

Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim,skrop oliwą wymieszana z przeciśniętym czosnkiem.Obłóz ciasto szpinakiem,pokrojonymi pieczerkami i papryką.Paprykę wcześniej upiecz.A także połóż pokrojoną cebulę i bazylią.Posyp pokruszonym serem.Skop jeszcze oliwą.Piecz 20 min w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak