Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta szpinakowa z serami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6 łyżki
oliwa 5 łyżki
jajko 2 szt
cebula 2 szt
szpinak mrożony 1,5 szkl
czosnek 2 ząbki
ser ricotta 4 łyżki
ser camembert 1 szt
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta szpinakowa z serami

Zagnieść ciasto i włożyć na pół godziny do lodówki.Na oliwie podsmażyć czosnek , dodać szpinak, sól i pieprz, i odparować. W posmarowanej tortownicy ułożyć rozwałkowane ciasto formując wokół wysoki rant. Na cieście ułożyć krążki cebuli, na niej ricottę, następnie szpinak oraz ser camembert. Zapiekać około pół godziny w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 13.04.2013 20:09
a u mnie szpinak w lodówce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak