Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarar po żydowsku, z wątróbki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 60 dag
czosnek 4 ząbki
cebule 2
olej
majeranek
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tarar po żydowsku, z wątróbki

Wątrobę oczyszczamy z tłuszczu i włókien, ja dodatkowo moczę przez pól godziny w mleku. Dzięki temu traci ona swoją gorycz. Następnie obsmażamy wątróbkę ze wszystkich stron i dodajemy plastry cebuli, pokrojone w kostkę jabłko i czosnek zgnieciony z solą. Przyprawiamy majerankiem i dusimy pod przykryciem około 15 minut. Ja pod koniec smażenia dodałam łyżeczkę sosu balsamico.

Po wystygnięciu siekamy w drobną kostkę wątróbkę, usmażoną z cebulą i jabłkiem, mieszamy z ugotowanymi na twardo i posiekanymi w kostkę jajkami. Doprawiamy solą, pieprzem, można też dodać mieszankę ostrych przypraw.

Trzymamy w lodówce godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.06.2013 16:04
ciekawe, podoba mi się
Brenia 12.02.2013 11:49
Oczywiście, nie zauważyłam literówki i już to zgłosiłam do poprawy, dzięki ;)
halina17 11.02.2013 11:20
Nazwa przepisu powinna być "tatar" a nie "tarar".

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak