Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TAMAGO-OMLET PO JAPOŃSKU

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 1,5 łyżki
sól do smaku
woda 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżeczki
masło klarowane 2-3 łyżki

Porada

W oryginalnym przepisie jest również dodatek bulionu dashi . Nie jest konieczny , ja nie dodałam .I smażymy go na kwadratowej patelni .

Przepis i sposób przygotowania na: TAMAGO-OMLET PO JAPOŃSKU

Kroki postępowania

1
Parzymy jaja , wycieramy i rozbijamy . Zawartość wylewamy do miski .
Krok 1 - TAMAGO-OMLET PO JAPOŃSKU foto
2
Do jaj dodajemy cukier .
Krok 2 - TAMAGO-OMLET PO JAPOŃSKU foto
3
Wlewamy sos sojowy , wsypujemy sól do smaku .
Krok 3 - TAMAGO-OMLET PO JAPOŃSKU foto
4
Ubijamy wszystko za pomocą trzepaczki .
Krok 4 - TAMAGO-OMLET PO JAPOŃSKU foto
5
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane .
Krok 5 - TAMAGO-OMLET PO JAPOŃSKU foto
6
Wylewamy masę jajeczną , cienką warstwę , smażymy z jednej strony .
Krok 6 - TAMAGO-OMLET PO JAPOŃSKU foto
7
Po usmażeniu zwijamy w rulon , zostawiamy na brzegu patelni .
Krok 7 - TAMAGO-OMLET PO JAPOŃSKU foto
8
Wlewamy kolejną porcję masy i smażymy .
Krok 8 - TAMAGO-OMLET PO JAPOŃSKU foto
9
Gdy masa się zetnie rolujemy ją wokół pierwszej .
Krok 9 - TAMAGO-OMLET PO JAPOŃSKU foto
10
Znowu wlewamy kolejną porcję i postępujemy tak samo , jak przy smażeniu poprzednich .
Krok 10 - TAMAGO-OMLET PO JAPOŃSKU foto
11
Postępujemy tak , aż nam skończy się masa jajeczna .
Krok 11 - TAMAGO-OMLET PO JAPOŃSKU foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakowitaA 05.04.2014 20:06
Saha ła hana!:)))
Kuchenka 04.04.2014 20:28
super podoba mi się
PaniMISIOWA 04.04.2014 19:45
Czegoś takiego jeszcze nie jadłam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak