Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tahini - pasta z białego i czarnego sezamu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sezam 1/2 szklanki
sezam czarny 1/2 szklanki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tahini - pasta z białego i czarnego sezamu

Sezam podprażyć na suchej patelni na wolnym ogniu. Najpierw podprażyłam sezam biały, a następnie czarny. Należy uważać aby sezam się nie przypalił bo pasta będzie gorzka. Wystudzić, dodać łyżkę oliwy extra vergin i zmiksować blenderem w wysokim naczyniu robiąc co jakiś czas przerwę. Miksować do czasy aż powstania gładka masa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 03.08.2015 11:26
nigdy takiego jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak