Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagliolini z bobem i 'pesto'

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 250 g świeży tagliolini
bób 1 szklanka
bazylia świeża 1/2 szklanki
ser ricotta 2 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
migdały 1/4 szklanki
oliwa 3 łyżeczki extra virgin
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: tagliolini z bobem i 'pesto'

Bób ugotować na miękko (20 minut) w osolonej wodzie i obrać z łupinki.
Liście bazylii opłukać i umieścić w rozdrabniaczu, dodać blanszowane migdały, obrany czosnek i sól do smaku. Dodać ser ricotta i oliwę, połączyć składniki w rozdrabniaczu.
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Kolor makaronu nie ma znaczenia, mój jest czarny, bo jest barwiony substancją barwiącą z ośmiornicy. Można użyć zwykły biały.

Serwować makaron z bobem i 'pesto'.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 20.07.2014 15:43
pyszne danie
Ewa 18.07.2014 21:50
Pyszności :)
Mniam 18.07.2014 11:45
Bób w takim towarzystwie smakuje wyśmienicie.
bhb8 18.07.2014 09:49
ciekawa jestem smaku
Ania84 18.07.2014 08:26
zielono i smacznie
Joasiek 18.07.2014 08:16
Uwielbiam bób w każdym wydaniu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak