tagliatelle ze szpinakiem, olwikami, suszonymi pomidorami i kozim serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tagliatelle

    200 gram
  • szpinak świeży

    500 gram
  • oliwki czarne

    1 garść
  • suszone pomidory

    3-4 połówki
  • ser kozi

  • oliwa

  • czosnek marynowany

  • sól

  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Najsmaczniejszy będzie prawdziwy włoski jajeczny.
Czosnek świeży siekamy drobno, rozgrzewamy odrobinę oliwy na patelni z grubym dnem, dorzucamy czosnek i suszone pomidory. Po chwili partiami dorzucamy szpinak. Gdy zimniejszy swoją objętość wlewamy śmietanę (ok 2-3 łyżki), dokładnie mieszamy, dokładamy oliwki i czosnek marynowany. Jeszcze raz mieszamy, ewentualnie dosalamy, mieszamy z makaronem. Oprószamy kozim serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat