Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle ze szpinakiem i bekonem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bekon 5 plastrów
czosnek 3 ząbki
feta 1/3 opakowania
pomidory suszone w zalewie 6 sztuk
makaron tagliatelle 250 gram
szpinak mrożony 30 dkg
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
papryczka chili 1 do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle ze szpinakiem i bekonem

Plasterki bekonu ułożyć na suchej, dość dużej patelni /Po ok. minucie dodać posiekany czosnek, suszoną bazylię. Smażyć aż bekon będzie przyrumieniony. Na patelnię wrzucić ugotowane spaghetti, dodać szpinak i dokładnie wymieszać. Tutaj możecie zwiększyć ogień i ‘podsmażyć’ jeszcze makaron przez 2 – 3 minuty /aż odparuje z niego cała woda/. Na końcu dodać suszone pomidory i ser feta

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 03.08.2013 10:18
Fajna ta biedronka :)
Agnieszka-87-25 03.08.2013 08:54
mniam coś pysznego
IwonaKa 21.04.2013 14:58
ale wykwintne danie,smaczne z pewnością
Magda24 13.03.2013 12:08
bardzo apetyczny makaron
gosia56 09.03.2013 14:39
ale pycha zjadłabym trochę.
Dorota37 08.03.2013 12:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak