Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z pistacjowym pesto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 400 g
ser ricotta 250 g
orzechy pistacjowe 60 g
orzechy włoskie 60 g
bazylia świeża 1 garść
parmezan starty 2 łyżki
oliwa 100 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z pistacjowym pesto

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

W tym czasie przygotowujemy pesto:

Orzechy razem z bazylią miksujemy w Benderze. Następnie dodajemy sól, pieprz i oliwę. Ponownie miksujemy.
Do całości dodajemy starty parmezan, blendujemy ponownie i mieszamy z serem risotta. Do smaku doprawiamy gałką muszkatołową.

Pesto mieszamy z gorącym makaronem, podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 06.10.2016 08:02
fajne danie
sezamek 01.10.2016 11:28
Dobre jest :)
Agnieszka-87-25 01.10.2016 08:45
smaczne na obiad
Iwusia 30.09.2016 23:13
smaczna propozycja
ilka01 30.09.2016 22:01
pyszności :)
Patrycja33 30.09.2016 21:56
chętnie bym zjadła taki obiad:-)
Renata9 30.09.2016 21:09
Smaczne jedzonko
Ania321 30.09.2016 20:21
Apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak