Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z pesto.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia świeża 1 pęczek
czosnek ząbki 1/2 ząbka
oliwa 75 ml
parmezan 10 gram
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z pesto.

Na początku orzechy uprażyć na suchej patelni.
Do blendera włożyć bazylie, orzechy, czosnek, starty ser oraz oliwę.
Wszystko zmiksować w blenderze. Na sam koniec dodać do smaku sól i pieprz.
Makron gotujemy w osolonej wodzie. (al dente)
Do odcedzonego makaronu dodajemy pesto, wszystko delikatnie mieszamy aż makaron cały pokryje się pesto.
Do dekoracji dodajemy pomidora i odrobinę startego parmezanu.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak