Tagliatelle z pesto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tagliatelle verdi

    200 gram
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • czosnek

    2 ząbek
  • orzechy piniowe

    50 gram
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    1/4 szklanka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować pesto: w blenderze zmiksować pęczek natki pietruszki, z czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Powoli dolewać oliwę i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu - al dente. Podawać z przygotowanym pesto, udekorować prażonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 05.02.2013 14:02
fajny pomysł!!!!!!!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat