Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle verdi 200 gram
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 2 ząbek
orzechy piniowe 50 gram
sól do smaku
oliwa 1/4 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z pesto

Przygotować pesto: w blenderze zmiksować pęczek natki pietruszki, z czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Powoli dolewać oliwę i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu - al dente. Podawać z przygotowanym pesto, udekorować prażonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 05.02.2013 14:02
fajny pomysł!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak