Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z kulkami mięsnymi w sosie śmietanowo - maślanym
Kroki postępowania
Smacznego :)
filet z kurczaka | 150 g |
polędwica wieprzowa | 150 g |
masło | 50 g |
śmietana 30% | 250 ml |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
koper świeży posiekany | 3 łyżki |
sezam | 1 łyżka |
papryka czerwona | 1 szt. |
cebula dymka ze szczypiorkiem | 1 szt. |
jajko | 1 szt. |
tagliatelle | 1 opakowanie |
czosnek | 2 ząbki |
olej rzepakowy | do smażenia |
Gałka muszkatołowa cała Prymat | do smaku |
Papryka ostra mielona Prymat | do smaku |
bazylia świeża | 1 łyżka |
tymianek | 1 (świeży) |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: