Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z indykiem i serem pleśniowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
mięso mielone indycze 300 gram
pomidor 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
ser pleśniowy typu gorgonzola 150 gram
makaron tagliatelle 200-250 gram
oliwa
parmezan
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z indykiem i serem pleśniowym

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić ją. Zdjąć z patelni. Wrzucić mięso i podsmażyć przez kilka minut. Dodać pomidora pokrojonego w kostkę i pomidory z puszki. Dusić kilka minut. Dodać ser pleśniowy pokrojony w kostkę i dusić, aż się rozpuści. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Dodać makaron ugotowany al dente w osolonej wodzie, wymieszać.
Gotowe danie podawać posypane startym parmezanem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.12.2015 14:32
smaczny obiadek
IKrakowianka 25.12.2015 12:54
ciekawa propozycja
fotoviderek 24.12.2015 22:53
Moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak