Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z figami, gorgonzolą i rukolą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 gram
ser pleśniowy typu gorgonzola 60 gram
śmietanka 12-procentowa 50 ml
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 1 łyżka
rukola 2 garści
figi 2 sztuki
bazylia 15 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z figami, gorgonzolą i rukolą

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.

Śmietankę podgrzej w małym rondelku, a następnie rozpuść w niej ser, po czym zdejmij całość z ognia.

Wymieszaj makaron z serową śmietanką, porwaną bazylią, startym czosnkiem, sokiem cytrynowym i rukolą. W razie potrzeby dopraw solą morską.

Wyłóż na talerze i ułóż na makaronie figi (każdą z nich przekrawając na 6 części)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 28.07.2013 22:35
Fajny przepis
Aga20 21.10.2012 18:17
Nigdy nie jadłam makaronu z figami, ale to musi być dobre;)
adelajda 18.10.2012 08:17
super smaki
Iwka 18.10.2012 08:03
Pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak