Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z fetą i szpinakiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 250 g
ser feta 100 g
szpinak mrożony 700 g
śmietana 30% 2 łyżki
cebula 1
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z fetą i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Tagliatelle z fetą i szpinakiem foto
2
Dodać mrożony szpinak i razem smażyć, aż odparuje nadmiar wody.
Krok 2 - Tagliatelle z fetą i szpinakiem foto
3
Dodać posikany na drobne kawałki czosnek i śmietanę. Wymieszać i podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem.
Krok 3 - Tagliatelle z fetą i szpinakiem foto
4
Fetę pokroić w drobną kostkę, dodać do szpinaku i delikatnie wymieszać, by feta całkowicie się nie rozpuściła.
Krok 4 - Tagliatelle z fetą i szpinakiem foto
5
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzić.
Krok 5 - Tagliatelle z fetą i szpinakiem foto
6
Makaron wymieszać ze szpinakiem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 6 - Tagliatelle z fetą i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 11.06.2015 07:29
hmmm, pyszności
Bernadeta1 10.06.2015 18:22
bardzo smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak