Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z boczniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 250 g
oliwa 3 łyżeczki
boczniaki 350 g
pomidory 500 g
ząbki czosnku 2
tymianek posiekany garść
ocet balsamiczny 100 ml
bulion warzywny 100 ml
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z boczniakami

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Grzyby oczyścić.
Pomidory umyć , osuszyć . Pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę.
Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Listki tymianku poodrywać od gałązek, posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, na niej przesmażyć grzyby na złoto. Dodać pomidory , czosnek i tymianek. Chwilę dusić. Zalać octem i rosołem. Gotować ok. 2 minuty.
Makaron odcedzić. Wymieszać z sosem na patelni . Całość doprawić solą i białym pieprzem.
Makaron podawać natychmiast po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.11.2014 10:23
pyszne i kolorowe danie !
IlonaAlbertos 14.11.2014 12:25
Uwielbiam takie połączenia.
wwwiolka 14.11.2014 10:57
Wspaniale wygląda.
Konczi 14.11.2014 08:53
uwielbiam wszystko co z makaronem :D
aginaa 14.11.2014 07:40
wspaniałę danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak