Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z bakłażanem i tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatell 1/2 opakowania
bakłażan 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
migdały
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z bakłażanem i tuńczykiem

Makaron ja wybrałam razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy. Bakłażana kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 10 min. Po tym czasie myjemy osuszamy i grillujemy. Następnie kroimy go w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek dodajemy bakłażan , makaron -mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem . Na koniec dodajemy tuńczyka. Migdały prażymy i siekamy. Posypujemy nimi danie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 15.05.2013 20:39
smaczne jedzonko
reniatka 15.05.2013 13:06
zdrowe jedzonko
iwa643 15.05.2013 10:37
zdrowy obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak