Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z bakłażanem i serem wędzonym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron razowy 1/2 opakowania
bakłażan 1 szt
olej 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z bakłażanem i serem wędzonym

Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Bakłażana myjemy osuszamy kroimy w plasterki solimy i odstawiamy. Po ok 10 min płuczemy osuszamy i grillujemy. Następnie kroimy na mniejsze części. Czosnek ok 1 ząbek obieramy i wyciskamy na rozgrzany olej. Chwilę podsmażamy. Dodajemy bakłażan i makron -mieszamy . doprawiamy sola , pieprzem do smaku. serwujemy na ciepło posypane pokruszonym serem wędzonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 16.05.2013 19:36
smakowity obiad
Marta1986 16.05.2013 17:51
pyszne,smaczne
iwa643 16.05.2013 17:34
Lekki obiadek polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak