Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z kurczarkiem i oliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 300 gram (chodzi o makaron Tagiatell
pierś z kurczaka 400 gram
pieczarki 200 gram
oliwki zielone Smak 10 sztuk
śmietana 30% 1 małe opakowanie
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z kurczarkiem i oliwkami

Makaron gotujemy wg przepisu. Kurczaka drobno kroimy i przyprawiamy do smaku, a następnie smażymy. Pieczarki kroimy i podsmażamy na patelni. Kurczaka i pieczarki umieszczamy na jednej patelni. Mieszamy składniki, a następnie dodajemy śmietanę. Na koniec dodajemy pokrojone drobno oliwki. Mieszamy zawartość patelni i dusimy przez około 10-15 minut. Danie można udekorować pomidorem i ziołami;)
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak