Tagiatelle z grzybami leśnymi z nutką natki pietruszki

Tagiatelle z grzybami leśnymi z nutką natki pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • makaron tagliatelle

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • olej rzepakowy

    do smażenia
  • grzyby suszone

    20 g
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • pomidor

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 garść
  • śmietanka kremowa

    150 ml

Przyprawy

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    szczypta
  • Bazylia suszona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • tymianek

    0,5 łyżeczki
  • oregano

    0,5 łyżeczki
  • cząber

    szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dzień wcześniej namoczyć w wodzie. Następnego dnia cebulkę podsmażyć na oleju aż będzie szklista. Dodać pokrojone grzyby i czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażyć. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora. Przyprawy zmieszać ze sobą, dodać do śmietanki i dodać na patelnię. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Na talerz nałożyć makaron a na niego nasz sos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 15.10.2016 23:09
wygląda bardzo smacznie
Bernadeta1 03.02.2016 14:25
taki obiadek chętnie bym zjadła
Babeczka35 30.01.2016 18:23
Smaczne danie:)
JulkaTomeczek 30.01.2016 15:16
Pyszne danie
adelajda 30.01.2016 13:23
Dobry obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat