Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z czosnkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 duże sztuki
cukinia 2 małe sztuki
czosnek 2-3 duże ząbki
MAKARON TAGIATELLE 5-6 gniazdek
oliwa 1 łyżka
masło 2 płaskie łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z czosnkiem

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu ( najlepiej al dente).

Marchewkę i czosnek obieramy.

Cukinię myjemy a następnie kroimy razem z marchewką na bardzo cienkie plasterki ( można użyć obieraczki do warzyw).

Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i masło,dodajemy pokrojony w drobną kostkę czosnek i podsmażamy około 2min. mieszając co jakiś czas ( nie wolno przypalić czosnku bo będzie gorzki)

Dodajemy marchewkę i dusimy około 2-3 min mieszając co jakiś czas a następnie dodajemy cukinię i dusimy wszystko jeszcze 3-4 min.

Po tym czasie dodajemy ugotowany makaron,mieszamy i dusimy jeszcze około 3-4min.

Wszystko doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy gorące :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 21.02.2014 01:13
Pięknie wyglądają :-)
mitek111 24.01.2014 19:21
Super przepis, lubię takie
wwwiolka 23.01.2014 12:44
Świetnie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak