Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w majeranku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
czosnek 3 ząbki
cebula biała 1 szt
Majeranek suszony Prymat 1 garść
sól
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w majeranku

Mięso natrzeć solą i obficie posypać majerankiem. obłożyć posiekaną cebulą i czosnkiem. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. W naczyniu żaroodpornym mięso podlać 2 szklankami wody. Przykryć pokrywką i piec 40 minut w gorącym piekarniku /180 stopni/.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 06.08.2013 21:25
piękny i smaczny kawał mięsa ;)
GOSIA18 05.06.2013 18:28
domowe szyneczki są zawsze przepyszne
cukiereczek 05.06.2013 16:43
domowa soczysta
Aga123 05.06.2013 15:24
Pyszne, samo zdrowie, bez konserwantów!
gosia56 05.06.2013 15:19
napewno pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak