Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka domowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

szynka wieprzowa 1 kg

Marynata

Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 opakowanie
olej rzepakowy 3 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka domowa

Oczyszczamy i osuszamy szynkę. Nacieramy marynatą połączoną olejem i pieprzem cytrynowym. Odsstawiamy do lodówki na całą noc. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i w zamkniętym naczyniu pieczemy ok 1,5 h w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni. Co jakiś czas polewamy tłuszczem jaki powstanie z pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 02.01.2016 12:35
fajna szynka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak