Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zupa pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 500 g (mrożona, słupki)
masło 2 łyżki
ziemniaki 2 szt
pomidory 300 ml przecieru
sól i pieprz
śmietana 18 proc do dekoracji

Porada

Przecier można zastąpić koncentratem pomidorowym (ok. 2 łyżki). W wersji dietetycznej pomijamy ziemniaki i śmietanę.

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zupa pomidorowa

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, gdy zacznie się gotować dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę.
Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim włoszczyznę prze 3 minuty. Następnie przekładamy do rondla. Gotujemy wszystko do miękkości, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zupę podajemy z kleksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 03.07.2017 22:08
Fajna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak