Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zupa ogórkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 litr
ogórki kiszone 4 sztuka
marchewka 2 sztuka
ziemniaki 2 sztuka
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 1/4 szklanka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zupa ogórkowa

Zagotować w garnku wodę i wrzucić kostkę rosołową, mieszać aż sie rozpuści. Obrać marchew i ziemniaki, pokroić w kostkę i dodać do bulionu. Gotować do miękkości. Następnie obrać ogórki i zetrzeć je na tarce o dużych oczkach. Dodać ogórki do garnka i gotować jeszcze kilkanaście minut. Z mąki i niewielkiej ilości wody przygotować zawiesinę i zagęścić nią zupę. Następnie zdjąć zupę z ognia, poczekać, aż trochę ostygie i dodac śmietanę. Posypać świeżym koperkiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak