Szybka zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1/2 szt
  • woda

    2 litry
  • pieprz sól do smaku

  • liść laurowy

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżeczka
  • kostka grzybowa

    1 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • makaron wg uznania

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawałek selera zetrzeć na tarce, do garnka wlać wodę, starty seler oraz przyprawy jak i kostkę grzybową, zagotować dodać grzyby suszone, doprawić do smaku solą wraz pieprzem . Wsypać makaron i gotować do miękkości makaronu. Na koniec dodać mąkę roztartą z masłem i rozprowadzić zasmażką i całość zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 26.04.2012 14:12
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat