Szybka zapiekanka SYLWII

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • ser żółty

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zaczynamy od pieczarek. Obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Następnie wrzucamy do rondla na rozgrzany olej i dusimy ok. 20 min, w między czasie przyprawiając solą wg uznania. Gdy pieczarki będą już gotowe kładziemy je na przekrojone buły, całość posypujemy grubą warstwą startego na dużych oczkach sera żółtego i pokrojonej w paseczki lub kwadraciki polędwicy. Przygotowane zapiekanki wkładamy na 10 min do piekarnika rozgrzanego do temp ok 150 stopni. Jeśli zobaczymy, że ser już jest roztopiony, oznacza to, iż zapiekanki są gotowe. To danie naprawdę nie może się nie udać.Dobrze smakuje z kechupem lub/i majonezem.
Smacznego:)

Oczywiście można zmienić składniki, co kto lubi :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 16.09.2010 17:21
Szybka, ale i dobra.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat