Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinakowa zupa-krem z zieloną fasolką i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół drobiowy 500 mililitrów
szpinak mrożony 450 gram
pieczarki 10 sztuk
zielona fasolka szparagowa 300 gram
czosnek 3 ząbki
cebula 1/2 sztuki
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
przyprawy 1 do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: szpinakowa zupa-krem z zieloną fasolką i pieczarkami

W osolonej wodzie ugotować zielona fasolkę (mrożonkę można dodać bezpośrednio do zupy). Na patelni podgrzać oliwę i podmażyć drobno posiekaną cebulke i pieczarki. Tak przygotowane warzywa dodać do gotującego się wywaru.Na patelni znów rozgrzać oliwę i wrzucić drobno posiekany czosnek, a następnie szpinak.Dodać odrobinę soli i pieprzu, podsmażyć przez chwilę. Niewielką część szpinaku dodać do zupy bezpośrednio, resztę najpierw zmiksować blenderem. W kubku rozmieszać smietanę, mąkę i odrobinę gorącego wywaru. Zdjąć garnek z palnika i ciągle mieszając dodać zawartość kubka, a następnie całość zagotować i doprawić solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 27.11.2012 20:59
muszę sprobować
cooleczka 27.11.2012 18:55
fajna
adelajda 27.11.2012 18:49
lubię !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak