Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa jajecznica z cukinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 1 garść
cukinia 1/2 szt
jajko 3 szt
sos sojowy
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa jajecznica z cukinią

Szpinak myjemy i osuszamy. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki. Jajka rozbijamy i mieszamy z sosem sojowym według smaku. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła podsmażamy cukinie dodajemy szpinak -podsmażamy razem. Zalewamy jajkami i mieszamy aż do ścięcia jajek. Podajemy doprawione pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 09.05.2013 12:08
Pożywne śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak