Szpinak z suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    2 garście
  • pomidory suszone Smak

    6 szt
  • musztarda ziarnista

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    1 szczypta
  • seler naciowy

    1 łodyga
  • oliwki czarne Smak

    8 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • kiełki rzodkiewki

    1 łyżki
  • ser grana padano

    1 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak myjemy, przekładamy na duży talerz, dodajemy kolejno pokrojone suszone pomidory, seler naciowy, cebulę czerwoną i oliwki czarne.

Polewamy sosem: zmieszaną oliwą z oliwek i musztardą angielską.

Posypujemy serem grana padano startym na tarce o małych wiórkach oraz kiełkami rzodkiewki.

Przyprawiamy do smaku kolorowym pieprzem i solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 23.03.2016 11:16
nie przepadam za szpinakiem, ale ten bym zjadła
Bernadeta1 15.01.2016 13:21
bardzo lubię szpinak w każdej postaci
Magda60 03.01.2016 20:01
swietny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat