Szpinak z serem ricotta i jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 op
  • masło

  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

  • jajka

    2 szt
  • ser ricotta

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak rozmrozić i dusić na maśle aż wyparuje woda . Przed końcem duszenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką. Dodać ser i jajka, dokładnie wymieszac i chwilkę dusić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 19.11.2012 10:43
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat