Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z kukurydzą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 450 g
kukurydza 3 łyżki
ząbki czosnku 3
cebula 1
śmietana 3 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól
pieprz
makaron kokardki 300 g
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z kukurydzą

Kroki postępowania

1
Cebulę posiekać i podsmaży na oleju. Szpinak rozmrozić na innej patelni i dodać do cebuli. Wycisnąć czosnek i oprószyć solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Następnie dodać kukurydze i smazyć.
Krok 1 - Szpinak z kukurydzą foto
2
Na koniec wlać śmietanę i wymieszać.
Krok 2 - Szpinak z kukurydzą foto
3
Ugotować makaron al dente i podawać ze szpinakiem.
Krok 3 - Szpinak z kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 23.08.2013 11:37
smaczny szpiank
Aleksandra/Olcia 04.07.2013 19:55
mojemu męzowi by smakowało
Sylwia26 04.07.2013 19:46
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak