Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z jajkiem i czosnkiem

5.0
(38)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 450 gramów
śmietana 18% 3 łyżki
jajko 3 sztuki
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z jajkiem i czosnkiem

Kroki postępowania

1

Szpinak rozmrażamy i odlewamy, to co z niego wypłynie. Na patelnię dodajemy masło i przekładamy szpinak. Podsmażamy kilka minut po czym dodajemy przyprawy i wyciśnięty czosnek. Po kilku minutach dodajemy śmietanę i mieszamy aż się składniki ładnie połączą.

Krok 1 - Szpinak z jajkiem i czosnkiem foto
2

Na sam koniec wlewamy do szpinaku rozbełtane jajka i chwilkę podsmażamy. Na przygotowanie wystarczy dosłownie kilka minut - tylko tyle, aby składniki się ładnie ze sobą podsmażyły, a jajka ścięły.

Krok 2 - Szpinak z jajkiem i czosnkiem foto
3

Taki szpinak podaję zamiast surówki do młodych ziemniaków, mięsa i maślanki. Smacznego!

Krok 3 - Szpinak z jajkiem i czosnkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina46 27.08.2012 20:01
mniam świetny przepis trzeba wypróbować :)
K&J 10.08.2012 20:25
też taki lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak