Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak na maśle z czosnkiem niedźwiedzim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 20 dag
czosnek ząbki 1 szt
czosnek niedźwiedzi czosnek do smaku
masło 2 łyżeczki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak na maśle z czosnkiem niedźwiedzim

Szpinak świeży przebieramy, a następnie płuczemy.
Na patelnie przekładamy szpinak, dodajemy masło po czym całość podduszamy przez kilka chwil - dodajemy sól, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz czosnek niedźwiedzi i całość dusimy na niewielkim ogniu przez około 10 minut. Podajemy jako dodatek do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 11.04.2014 21:43
wszystko co z szpinakiem musi być pyszne!!
adelajda 11.04.2014 19:58
lubię szpinak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak