Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagiz czosnkiem i kaparami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi białe 35 dkg
oliwa 1 łyżka
ząbek czosnku 1 szt
kapary 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
sok pomarańczowy 1 szt

Porada

Do przygotowania tego dania należy użyć kaparów ze słoika.

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagiz czosnkiem i kaparami



Szparagi opłukać , włożyć do wrzątku, gotować do miękkości. Opłukać zimną wodą, osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę , podsmażyć szparagi. Kapary wyjąć ze słoika opłukać z zalewy, obsuszyć. Posypać czosnkiem i kaparami, doprawić solą i pieprzem. Wstawić w naczyniu żaroodpornym na 10 min. Polać sokiem z pomarańczy , podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 25.06.2016 21:49
Dzięki za miłe komentarze.))
Pani Domu 24.06.2016 09:01
ciekawy pomysł na szparagi
foczka-ks 24.06.2016 07:25
szparagi uwielbiam, zwłaszcza w sezonie
norweska20 22.06.2016 23:47
smakowite połączenie
Łukasz15 22.06.2016 23:03
Pysznie wyglądają
KORAL 22.06.2016 22:41
Pyszne są......:)
Wafelek2601 22.06.2016 22:37
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak