Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
masło 30 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cytryna do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi.

Kroki postępowania

1
Szparag zielonych nie trzeba obierać. Jednak ja je obrałam bo były dość grube.
Odcinamy końcówkę szparaga - ok 2 cm.
Krok 1 - Szparagi. foto
2
Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny ( 1/2 cytryny).
Zielone szparagi gotuje się odrobinę dłużej niż białe.
Krok 2 - Szparagi. foto
3
Bułka tarta: masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy bułki. Cały czas energicznie mieszając czekamy na złocisty kolor.
Polewamy szparagi.
Smacznego ;)
Krok 3 - Szparagi. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agawit 04.07.2014 12:29
Proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak