Szczupak smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    1
  • cebula

    2-3 sztuki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Grill - przyprawa klasyczna

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szczupak smażony foto
Szczupaka oczyszczamy i dokładnie płuczemy, po czym osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie szczupaka kroimy na kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla.
Krok 2 - Szczupak smażony foto
Przyprawioną rybę układamy w naczyniu i posypujemy cebulą pokrojoną w plasterki. Naczynie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.
Krok 3 - Szczupak smażony foto
Po tym czasie ryby panierujemy w bułce tartej.
Krok 4 - Szczupak smażony foto
Następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 27.12.2015 20:38
Wspaniała ryba :)
Janina 27.12.2015 10:49
Ale super ryba;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat