Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak smażony

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1
cebula 2-3 sztuki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak smażony

Kroki postępowania

1
Szczupaka oczyszczamy i dokładnie płuczemy, po czym osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie szczupaka kroimy na kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla.
Krok 1 - Szczupak smażony foto
2
Przyprawioną rybę układamy w naczyniu i posypujemy cebulą pokrojoną w plasterki. Naczynie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.
Krok 2 - Szczupak smażony foto
3
Po tym czasie ryby panierujemy w bułce tartej.
Krok 3 - Szczupak smażony foto
4
Następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Krok 4 - Szczupak smażony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.12.2015 20:38
Wspaniała ryba :)
Janina 27.12.2015 10:49
Ale super ryba;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak