SZCZUPAK PIECZONY W FOLII

SZCZUPAK PIECZONY W FOLII

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • koperek

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • cytryna

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyścić z wnętrzności i łusek.Dobrze wymyć pod bieżącą wodą i osuszyć.Natrzeć dobrze sola i pieprzem.
Masło utrzeć z przeciśniętym czosnkiem,posiekanym koperkiem ,solą i pieprzem.Do wnętrza ryby nakładamy masło,dodajemy gałązki koperku (mogą być inne ulubione zioła)i plasterki cytryny.Wierzch ryby skropić sokiem z cytryny i polać olejem.Zawinąć szczelnie w folię spożywczą i wstawić do nagrzanego do 200 st.C na ok 40 minut. Smacznego...

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

18.02.2015 16:52
dobra ryba

barbara11561

18.02.2015 16:12
była pyyyszna......

Pietruszka

18.02.2015 16:02
wygląda pysznie

IKrakowianka

18.02.2015 15:59
świetnie musiał smakować

Ania67

18.02.2015 15:46
Chętnie bym spróbowała

w mojej kuchni

18.02.2015 15:39
ale rarytas do zjedzenia podano...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat