Szaszłyki z mięsem

Szaszłyki z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso

    30 dag
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

  • mrożone ziemniaczane kulki

    20 dag
  • gruszka

    2
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szaszłyki z mięsem

Mięso wymieszać z jakiem, przyprawić. Formować kulki, panierować w bułce, smażyć na oleju. Potem ziemniaczane kulki podsmażyć. Gruszki pokroić na kawałki. Na patyki nadziewać na przemian mięso, ziemniaczane kulki, winogrona i gruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Margo1 18.04.2013 10:05
interesujące
Smerfetka250 07.04.2012 11:53
ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat