Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kurczaka po japońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 gram
sos sojowy 0,5 szklanki
mąka kukurydziana do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kurczaka po japońsku

Filet z kurczaka kroimy na paski . Zalewamy sosem sojowym, odstawiamy na godzinę . Panierujemy w mące kukurydzianej i nadziewamy na patyki do szaszłyków. Smażymy na zloty kolor w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak