Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
krewetki królewskie surowe
10 szt -
kalarepka młoda
1 szt -
masło klarowane
1 łyżka -
sól
-
natka pietruszki
1 szczypta -
czosnek
1 ząbek
Przepis i sposób przygotowania Szaszłyki z krewetkami i kalarepą
Na patelni smażymy krewetki na maśle, dodajemy czosnek starty na tarce. Krewetki smażymy z obu stron.
Kalarepę kroimy na dowolne kawałki i na przemian nakładamy na patyczek do szaszłyków raz krewetkę raz kalarepę.
Układamy na talerzyk, posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Podajemy ciepłe krewetki.
Komentarze (3)