Szaszłyki z krewetkami i kalarepą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki królewskie surowe

    10 szt
  • kalarepka młoda

    1 szt
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • sól

  • natka pietruszki

    1 szczypta
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Świeże krewetki myjemy delikatnie, suszymy na ręczniku papierowym.
Na patelni smażymy krewetki na maśle, dodajemy czosnek starty na tarce. Krewetki smażymy z obu stron.

Kalarepę kroimy na dowolne kawałki i na przemian nakładamy na patyczek do szaszłyków raz krewetkę raz kalarepę.

Układamy na talerzyk, posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Podajemy ciepłe krewetki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pyszota 01.10.2013 20:33
fajny pomysł
Jadwiga/Jaga85 01.10.2013 19:36
Nigdy nie jadłam krewetek! Ale na te szaszłyki kto wie, może bym się skusiła:)
Krzysztof15 01.10.2013 16:30
uwielbiam krewetki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat