Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z krewetkami i kalarepą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki królewskie surowe 10 szt
kalarepka młoda 1 szt
masło klarowane 1 łyżka
sól
natka pietruszki 1 szczypta
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z krewetkami i kalarepą

Świeże krewetki myjemy delikatnie, suszymy na ręczniku papierowym.
Na patelni smażymy krewetki na maśle, dodajemy czosnek starty na tarce. Krewetki smażymy z obu stron.

Kalarepę kroimy na dowolne kawałki i na przemian nakładamy na patyczek do szaszłyków raz krewetkę raz kalarepę.

Układamy na talerzyk, posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Podajemy ciepłe krewetki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 01.10.2013 20:33
fajny pomysł
Jadwiga/Jaga85 01.10.2013 19:36
Nigdy nie jadłam krewetek! Ale na te szaszłyki kto wie, może bym się skusiła:)
Krzysztof15 01.10.2013 16:30
uwielbiam krewetki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak