Szaszłyki z karkówki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    800 gram
  • sól, pieprz

    do smaku
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    do smaku
  • oliwa

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy marynatę z oliwy, soli, pieprzu, chilli i zalewamy nią mięso na szaszłyki pokrojone w grubszą kostkę. odstawiamy w chłodne miejsce na 30-40 minut, potem nadziewamy szaszłyki i pieczamy na grillu aż mięso będzie miekkie. Podawać z sosem tazatziki, salsą czy sosem barbecue i grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelina63 24.06.2011 12:25
ekstra
anja3107 24.06.2011 11:57
pyszności
iknkirke 09.04.2011 11:53
pyszne
Goya 23.01.2011 14:09
mniam
wedith1 28.10.2010 22:29
proste i smaczne:)
Emilia21 30.09.2010 15:48
pyszne
Bartolomeo 07.09.2010 10:54
ehh grill
aginaa 05.09.2010 16:18
pyszne
IlonaAlbertos 04.09.2010 23:58
Uwielbiam je.
Iwusia 03.09.2010 12:47
coś pysznego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat