Szaszłyki z grilla w wersji light

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 sztuki
  • pieczarki

    0.3 kg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • paprka zielona

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szaszłyki z grilla w wersji light foto
mięso umyć,oczyścić i pokroić w kostkę.
obsypać przyprawami,dolać 2 łyżki oleju i dokładnie wymeiszać
odstawić do lodówki na min.2 godziny
Krok 2 - Szaszłyki z grilla w wersji light foto
cebule i pieczarki pokroić,papryki umyć i wykroić środki
warzywa pokroić w dowolne kawałki
Krok 3 - Szaszłyki z grilla w wersji light foto
na wymoczone wcześniej drewniane patyczki do szaszłyków nabojać mięso i warzywa w dowolnej kombinacji
Krok 4 - Szaszłyki z grilla w wersji light foto
grillować na tackach uluminiowych aż mięso będzie upieczone.
podawać z surówką i sosem czosnkowym

smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 09.06.2015 15:37
wyglądają przepysznie
EWI 29.01.2014 09:52
pycha mniam mniam
ssylwiaa 29.05.2013 14:06
uwielbiam szaszłyki!
joanna__s 29.05.2013 07:33
Bardzo pyszne te szaszłyki. Ja je też często robię.
kriko 28.05.2013 20:01
pyszniutkie
Andrzej8 28.05.2013 19:59
o na taki szaszłyczek to bym chętnie się skusił
Katarzyna34 28.05.2013 19:26
aż ślinka leci
dianix 28.05.2013 19:19
chce 2sztuki ;d
Megg 28.05.2013 18:56
przepyszne szaszłyczki :)
iwi 28.05.2013 18:53
Rewelacyjne szaszłyki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat