Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki warzywne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Warzywa

papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
ogórek zielony 1 sztuka
pomidor 2 sztuki

Dodatki

oliwa czosnkowa
sól do smaku
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki warzywne

Cebulę obrać i pokroić na duże kawałki. Następnie pozostałe warzywa umyć. Papryki pozbawić gniazd nasiennych i wraz z pomidorami pokroić w bardzo dużą kostkę. Ogórka zaś w średniej wielkości koreczki.
Warzywa nabijać na patyczki do szaszłyków naprzemiennie tak by powstała różnobarwna mozaika.
Gotowe szaszłyki delikatnie spryskać oliwą i ułożyć na rozgrzanym ruszcie. Grillować do momentu aż warzywa będą miękkie. Przed podaniem oprószyć je solą, pieprzem i ziołami . Podawać na ciepło.
Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak