Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Seleriada - marynowany seler w occie winnym i miodzie lipowym z serem ricotta

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

ocet winny
100 ml
miód lipowy
100 ml
Goździki całe Prymat
6 szt.
Sklep Prymat
ser ricotta
70 g
orzechy włoskie
5 g
orzechy laskowe
5 g
seler
500 g
kurkuma
1 szczypta
Sklep Prymat
rukola
80 g

Dressing

miód lipowy
40 ml
ocet winny
15 ml
olej dyniowy
15 ml
oliwa czosnkowa
10 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Seleriada - marynowany seler w occie winnym i miodzie lipowym z serem ricotta

Wszystkie składniki dresingu blendujemy i odstawiamy na godzinę. Ocet gotujemy w 100 ml wody z goździkami i kurkumą, studzimy i dodajemy miód. Selera kroimy na mandolinie na 0,5 mm plastry i zanurzamy w zalewie, odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Orzechy włoskie i laskowe prażymy w piekarniku w 190˚C. Selera układamy jak carpaccio, posypujemy rukolą i układamy cienko pokrojony ser ricotta i prażone orzechy. Tuż przed podaniem polewami Seleriada dresingiem.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 23.01.2018 10:04
Ale to wygląda smakowicie i na pewno tak smakuje.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak