Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki na ryżu z sosem cygańskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 6 szt
kiełbasa drobiowa 2 kawałki
oliwki zielone
sos cygański
ryż brązowy
Kucharek przyprawa uniwersalna
masło 1 łyzeczka
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki na ryżu z sosem cygańskim

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu otwieramy woreczek i mieszamy ryż z odrobiną masła. Odstawiamy, aby nie ostygł. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki, pieczarki tez kroimy w plasterki. Oliwki odcedzamy z zalewy , kiełbasę kroimy w plasterki. Na namoczone wcześniej w odzie patyczki nakąłdamy na przemian składniki szaszłyka. Doprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy. Podajemy z sosem cygańskim i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 28.07.2013 07:41
Wyglądają cudnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak